Witaj, chyba pomyliłeś działy. Umieść to ogłoszenie TUTAJ bo Cię zaraz pogonią.
Bardzo niskie obroty i gaśnięcie silnika AEE
Zwiń
X
-
Bardzo niskie obroty i gaśnięcie silnika AEE
Witam wszystkichmam mały problem od kilku dni moja skoda (1.6 AEE) na rozgrzanym silniku zaczyna wariowac otoż ma bardzo niskie obroty na biegu jałowym gdy zatrzymuje sie na skrzyzowaniach bardzo często zdarza sie ze gasnie, dzisiaj po powrocie do domu wyraznie mozna bylo odczuc draganie silnika na luzie. oriętuje się ktoś co to moze byc ?? moze silniczek krokowy do wymiany ??
-
-
niskie obroty
Od pewnego czasu pojawiał się również u mnie problem z niskimi obrotami. Na zimnym silniku wogóle nie utrzymywał obrotów i gasł. Po kilku próbach odpalał ale obroty były na poziomie około 300. Jezdzi bez problemu, jest dynamiczny, nie szarpie tylko te niskie obroty przeszkadzaja zwłaszcza rano jak jest zimno problem z odpaleniem. Drążąc temat najwięcej wątków wskazywało na przepustnicę. Miał ktoś taki problem? Pytam ponieważ nie chcę kupować w ciemno przepustnicy. Jeżeli tak to czy warto kupić zamiennik?INTERNAZIONALE
Komentarz
-
-
przepustnica wyczyszczona, czujnik temperatury wymieniony i dalej to samo... :/
[ Dodano: Sro 25 Sty, 12 16:39 ]
Przy objawach jakie wcześniej opisywałem najprawdopodobniej to sprawka zaworu znajdującego się na obudowie filtra z węglem aktywnym. Po odłączeniu gumowego przewodu od tego filtra ssanie od razu się pojawia. Zawór dostaje napięcie po zapaleniu silnika ale nie otwiera się. Jutro zakupię elektrozawór i potwierdzę czy to była przyczyna.INTERNAZIONALE
Komentarz
-
-
Dosłownie miałem to samo obroty na poziomie 400-500 na zimnym, auto gasło za każdym możliwym razem, jak się okazało padł nastawnik przepustnicy co za tym idzie to wymiana całej przepustnicy ponieważ regeneracja jest nie opłacalna. Jeżeli już wymiana to na oryginał natomiast jeżeli fundusze na to nie pozwalają to oryginał używany nie zamiennik :!:
Komentarz
-
-
Podobny problem ma kolega w GIV silnik AKL . U niego z kolei auto nie ma mocy. Odpala normalnie, wywala błąd czujnika G40 (Halla) obroty na jałowym trochę się wahają do poniżej 800rpm. Czujnik był wymieniony z ori na zamiennik przy remoncie silnika. Przepustnica była czyszczona i próbowałem ją adoptować ale nie wiem czy mi się to udało bo po kliknięciu na BS w grupie 098 nic się praktycznie nie dzieje i nie ma komunikatu o zakończeniu procesu adaptacji. Podpowiecie coś ?OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/
Komentarz
-
-
U mnie przyczyną był elektrozawór filtra par-paliwa ( nr. katalogowy 1J0906517F ), nie otwierał się. Część trudno dostępna, w ASO 460 zł :I więc starałem się reanimować starą i pomogło. Ale może opiszę wszystko od początku żeby było dla potomnych wszystko w jednym miejscu.
OBJAWY:
-brak automatycznego ssania
-trudności z odpaleniem na zimnym silniku (konieczność wspomagania pedałem gazu)
-po rozgrzaniu silnika obroty ponizej normy (500-600)
POTWIERDZENIE USZKODZENIA ZAWORU:
-po odłączeniu złączki elektrycznej napięcie przy włączonym zapłonie 12V
-po odłączeniu gumowego wężyka ssanie powraca
NAPRAWA:
odłączyć złącze elektryczne i gumowy wężyk, wyciągnąć zawór, w miejsce wężyka do zaworu wlać jakiś płynny smar i "wepchać" pompką do kół, z powrotem zmątować.
U mnie pomogłona chwile obecną działa a ja teraz zapoluje na jakaś używkę.
Załączone plikiINTERNAZIONALE
Komentarz
-
-
ILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
http://www.bunkry.pl/pl/index.html
a gdy pomogłem, to nie bądź wiśnia i naciśnij POMÓGŁ.
http://www.motostat.pl/user_images/16862/icon3.png
Była SKODA 1 jest PEUGEOT 207
Komentarz
-
Komentarz